Párbeszéd Háza

Térkép betöltése...

Cím
Horánszky u. 20.
Budapest


1085
Magyarország


Az érvényes társadalmi cselekvés tere a keresztény értelmiségi számára napjainkban

A MPR 2012. évi, 54. konferenciájának előzetes programja

A konferenciának ez a témája egyenesen következik a tavalyi, 2011-ees 53. kongresszus témájából: Kihívások és felelősségek, amelyet együtt tartottunk az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetemmel és egyúttal a 6. magyar ökumenikus találkozó is volt Balatonszárszón 2011. április 27 és május 1-e között. A konferencia előadásaiból és
korreferátumaiból szerkesztett kötet nemrégiben jelent meg. (Az anyag letölthető: http://magyarpaxromana.hu/hirek/2012/szarszo2011.pdf.)

A konferencia három részből áll. Az első rész, amelyben megjelölünk egy évnyi intellektuális programot június 1-én és 2-án, pénteken és szombaton lesz a budapesti Párbeszéd Házában.
Azt reméljük, hogy az itt elhangzó felvetések nem csak a helyszínen indukálnak diszkussziót, de utóbb is, amelyek végül is eltarthatnak akár 2013. január 26-ig (esetleg 25-26-ig), amikor is a konferencia harmadik és a témát lezáró részében összefoglaljuk, mire is jutottunk.
Közben, előre láthatóan 2012. október 13-án, szombaton áttekintjük, mire jutottunk addig, hol kell a diszkussziót erősíteni, mi olyan új témát kell bevezetnünk ahhoz, hogy a januári összegezés tartalmas és sikeres lehessen.
Az eredményességnek azonban nem csak az aktív részvétel a feltétele, hanem az aktivitáson túl a felkészültség is. Ezért azt kérjük az előadóktól, hogy ajálnjanak előzetesen olvasmányokat és felhíjuk a figyelmet a MPR korábbi projektjeire, ezek hozzáférhető anyagaira, így mindenek előtt a Következő lépésre.

Közelgő események

  • Nincs esemény ezen a helyszínen
  • Írja meg a véleményét

    *